El president d’ANTERSAN considera que la norma és racista i s’ha d’abolir del tot
La seu de Garrigues Cooperació Internacional va acollir ahir dimarts, 12 de novembre, la xerrada Integració, racisme i llei d’estrangeria, a càrrec del mediador intercultural Lahcen Boumakhtaf de l’Associació ANTERSAN. El cap de projectes de Garrigues Cooperació, Enric Figueres, va realitzar la presentació del col·loqui que s'emmarca en el projecte de sensibilització ‘Contra el racisme i la xenofòbia: viure en plena llibertat’ que executa l’entitat lleidatana.
Lahcen Boumakhtaf és d’origen marroquí i va arribar a l’estat espanyol l’any 1999 i sap què és patir en primera persona la discriminació social però també institucional. No obstant això, ben aviat es va integrar en la societat catalana desenvolupament feines de tota mena, però la seva capacitat integradora va fer que acabés formant-se i exercint com a mediador intercultural. De fet, va ser una de les peces claus alhora de “crear confiança” al CAP de la Rambla de Ferran de Lleida durant la pandèmia de la Covid-19. Actualment, resideix a Tarragona i presideix l’Associació ANTERSAN, des d’on executa projectes que desenvolupen amb població immigrada.
En la xerrada d’ahir Lahcen Boumakhtaf va abordar la xacra del racisme que, segons va explicar, s'estén a les institucions amb lleis com la d’estrangeria de l’estat espanyol, pendent de ser reformada després que PP i JxCat la tombessin al Congrés dels Diputats. “La llei d’estrangeria és una norma racista que s’ha d’abolir en el seu conjunt”, va indicar Boumakhtaf.
I és actualment dins l’estat espanyol conviu en situació irregular unes 700.000 persones segons estimacions de l’institut Nacional d’Estadística (INE) sense que se’ls doni una solució per poder exercir els seus drets de manera normalitzada.
En paraules de l’intermediador “calen prou recursos per a garantir els drets imprescindibles de la població migrant” perquè “cal acollir bé per tal que es pugui crear una societat igualitària”.
Durant la xerrada col·loqui, la sala va acollir l’exposició Discurs d’odi: la paraula com a eina discriminatòria, realitzada per Garrigues Cooperació Internacional, en la qual aborda l’augment dels discursos racistes i xenòfobs arreu del món.
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada