20 d’oct. 2021

DONES DE COLORS

Les ongd’s Lleidatanes “Garrigues Cooperació” del Grup cultural Garrigues i l’Associació catalana per al desenvolupament i la cooperació, Lleida.cat” (Acdc.lleida.cat) dins el projecte lluitadores, realitzaran aquests dies diferents accions al carrer, per visibilitzar les violències cap a les dones, tot commemorant el -25 de novembre- dia internacional per la eliminació de la violència cap a les dones.

Avui dimarts les entitats que presenten aquesta proposta conjuntament, presentaran a l’activitat colombiana, Doris Múnera, responsable pedagògica de Garrigues Cooperació a Colòmbia, amb una xerrada a la sala d’actes de l’entitat a les 20,30 h.

El projecte "DONES DE COLORS, del racisme i la violència a l'esperança i la pau", tracta de potenciar la implicació i l'educació en la cohesió social, la lluita contra les desigualtats, la xenofòbia, la igualtat de gènere a l’entorn dels drets humans de tota la ciutadania en general, un  projecte finançat per la Paeria de Lleida.

Colòmbia és el país on les dos entitats han volgut visibilitzar, on la violència s'agreuja en països en conflicte com Colòmbia. Els efectes de la violència contra la dona i de la violació dels seus drets humans en aquest context els experimenten dones de totes les edats. Són víctimes d'actes d'amenaces, assassinat, terrorisme, tortures, desaparicions involuntàries, esclavitud sexual, violacions, abús sexual, embarassos i avortaments forçats.




 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada