1 d’abr. 2021

TANQUEM LA PORTA AL RACISME, STOP A LA HOMOFÒBIA

 

Des de Garrigues cooperació, en volem sumar avui en el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia és un dia per celebrar la diversitat i sensibilitzar sobre els drets humans de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals (LGBTI +), l’entitat promou una campanya de comunicació per la transformació social que ja circula pels carrers de les nostres comarques i la ciutat de Lleida i en la qual es repartiran prop més de 10.000 ventalls amb el lema de la campanya “STOP HOMOFOBIA” a més d’altres actes i accions de incidència pública, la campanya de comunicació social ha estat finançada per l’Agència catalana de cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i el suport de la coordinadora de ongd’s de Lleida.

Volem manifestar que avui encara les persones LGBTI ara més encara s'enfronten a grans dificultats en la seva vida quotidiana. Com que encara hi ha 69 països que criminalitzen les relacions entre persones de la mateixa sexe, milions de persones lesbianes, gais i bisexuals viuen amb por de ser qui són i de mostrar als que estimen. Les persones transgènere són sotmeses a càstigs en al menys 26 països i pateixen nivells de violència sense precedents a tot el món.

A més la COVID-19 està afectant a les persones LGBTI + de manera desproporcionada. Amb 4.000 milions de persones a confinament a tot el món, hi ha cada vegada més denúncies de casos en què les facultats d'emergència s'empren contra les persones LGBTI +, per exemple, mitjançant l'ús indegut de les tecnologies digitals destinades a vigilar els moviments de la població durant el confinament o els tocs de queda. Les persones LGBTI + estan denunciant un major risc de violència domèstica i familiar i majors nivells d'aïllament social i ansietat, així com dificultats per accedir a tractaments essencials contra el VIH i serveis mèdics d'afirmació de gènere. La crisi econòmica també està afectant més a les persones LGBTI +, que majoritàriament treballen en el sector informal o estan aturades, i no tenen accés a llicències per malaltia remunerades o a indemnitzacions per atur.






0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada